Nieuwe Zeilen

Home / Zeilen / Nieuwe Zeilen

M-Sails is een zeilmakerij die werkt volgens het Just In Time-management principe, hetgeen zoveel betekent als de voorraad doek en fittings afstemmen op de vraag, snelle levering aan de klant en gestroomlijnde betaling. Dit alles levert besparingen op ter waarde van tientallen procenten ten opzichte van de ouderwetse manier van produceren.
Hier profiteert u dus van!

Allereerst merken wij op dat wij pas aan een zeil beginnen als wij er zeker van zijn dat het inderdaad is wat de klant bedoelt: 100% zeker! Dat doen wij door middel van speciale invulformulieren welke we aan boord gebruiken bij het inmeten (deze worden u bij het verdere verwerken van uw opdracht als bijlage toegestuurd). En vervolgens door u schriftelijk te bevestigen wat u ons opdraagt. Zodoende maken wij in één keer het goede zeil wat precies past op uw boot.

In de loop der jaren hebben we veel ontwikkeld en steeds weer verbeterd, speciaal om u van de best mogelijke zeilen voor uw boot te voorzien.

Opmeten / advies:
De toepassing, vaargebied en specifieke wensen nemen we uiteraard mee in het uiteindelijke ontwerp. Wij meten alles aan boord op (Nederland & België, in overleg rest van Europa), want niks is “standaard”. Dan kunnen we u tevens adviseren m.b.t. uw zeilgarderobe. Indien opmeten aan boord niet mogelijk is meten wij uw oude zeil na.

Ook voor in serie gebouwde schepen is niks standaard. De masttrim kan veranderd zijn, waardoor de voorstaglengte anders is geworden etc. etc.
Er zijn soms meerdere mastversies voor een type schip. Zelfs door gebruik van andere vallen en/of sluitingen kunnen de lijkmaten beinvloed worden (de lengte van een staaldraadsplits is langer dan van touw bijvoorbeeld; een D-sluiting is korter dan een swivel-snapsluiting).

Levering / garantie:
Betreffende de levering, en ook de levertijd, merken wij graag op dat wij snel en flexibel zijn. De levertijd na opdrachtbevestiging bedraagt 3 tot ongeveer 4 weken. Levering is altijd franco binnen 24 uur na gereedkomen van de order. U kunt zelf bepalen op welke dag en op welk adres de goederen afgeleverd mogen worden.

De garantie op onze zeilen is als eerste zeilmaker - 3 jaar!! dit omdat wij achter ons product staan en er geen concessies worden gedaan m.b.t. kwaliteit.
Ook heeft u binnen deze 3 jaar elk jaar recht op een gratis winter check.
Als er iets hersteld moet worden, voeren wij de reparatie direct na binnenkomst bij ons uit. Het terugsturen gebeurt wederom in overleg met U. Zodoende heeft u het zeil weer zo snel mogelijk in uw bezit.

De stand van de zeilen wordt bepaald door een zeer geavanceerd computerprogramma, waarin al Uw specifieke wensen kunnen worden opgenomen. De banen worden computergestuurd uitgesneden en door middel van zig-zag of trimotion steken aan elkaar genaaid. Dit is de best denkbare garantie voor een goed staand zeil.

De afwerking staat op het hoogst denkbare niveau; veelvoudige ruime verstevigingen in de hoeken, reguleerlijn in achterlijk met clamcleats, latten, zeilzakken met kleurcodes, zelfs eventueel de lange doorlopende latten: alles wordt er al standaard bijgeleverd.

Indien u dat op prijs stelt, kunt u uw oude zeilen naar ons toesturen. Dan kunnen wij deze als voorbeeld nader bekijken. Als u ze vervolgens niet meer retour wenst, kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om ze in te ruilen. Dat scheelt weer in de prijs !!