Gennaker / Asymmetrisch

Home / Zeilen / Nieuwe Zeilen / Gennaker / Asymmetrisch

Gennaker / spinnaker asymmetrisch:

Op deze pagina vindt U uitgebreide informatie over gennakers (asymmetrische spinnakers).

Hieronder een paar voorbeelden van gennakers van zeilmakerij M-sails:

Bij zeilmakerij m-sails is de gennaker een asymmetrisch gesneden spinnaker altijd uitgevoerd in full radiale snit. De gennaker kan gevoerd worden zonder gebruik te maken van een boom deze is te varen van +/- 60 graden tot 180 graden, afhankelijk het type. Zo heb je bijvoorbeeld het type runner; vol gevormd / bol gesneden (breder in de “schouders”) uitermate geschikt voor de ruimere koersen, en het type reacher; vlak gevormd / minder bol gesneden (smaller in de “schouders”) uitermate geschikt voor de wat hogere koersen.
Wat een gennaker extra leuk en opvallend maakt is dat je een dergelijk zeil in diverse verschillende kleuren kan uitvoeren wat het ook een bijzonder zeil maakt.
De uiteindelijke daadwerkelijke kleur van een nylon doek (gennaker doek) kan eventueel iets afwijken met de kleur die de doekleverancier opgeeft aangezien gennaker doeken (nylon doeksoorten) zeer dun & licht doorlatend zijn, daarom lijkt een kleur de ene keer bijvoorbeeld donkerder of lichter dan de andere keer (heeft ook te maken met wel of geen zon / stand van de zon en onder welke hoek hoe je naar het zeil kijkt etc.).

Het gebruik van een spinnaker slurf / sock (stripper) maakt het een ideaal zeil voor een kleine bemanning.

De hoeken van de gennaker en/of zeilen worden altijd met kleur afgewerkt.
De grote overmaatse radiale verstevigingen worden in principe altijd in Rood & Groen alsmede Wit voor de top afgewerkt in hetzelfde Nylon doek als het zeil zelf. Ook is er nog een extra kleine Rode & Groene alsmede Witte dacron versteviging op het zeil genaaid.

Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een gennaker en/of spinnaker te voorzien van een logo zie hieronder een paar voorbeelden van zeilmakerij M-sails.
De kleuren van logo’s in de gennaker of spinnaker zeilen zullen altijd iets afwijken van het originele logo.
Indien het zeil niet van wit spinnaker doek is maar een andere kleur heeft als ondergrond (als basis) kan de daadwerkelijke kleur van het opgedrukte / geverfde of geprinte logo nog iets meer afwijken van het aangeleverde logo, of van het aangeleverde RAL of Pantome nummer.
Indien er echt een groot logo in het zeil moet dan is voor het mooiste resultaat een wit zeil het meest ideaal

Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een spinnaker te voorzien van een logo zie hieronder een paar voorbeelden van zeilmakerij M-sails.

Wij van M-sails nemen geen genoegen met minder dan het beste ontwerp waarbij duurzaamheid & prestatie uitermate belangrijk zijn. Alle ontwerpen worden met de meest geavanceerde computer programma’s gemaakt om het meest ideale grootzeil voor U te maken afgestemd op uw wensen & vaargebied.